Fausia lau lava parataiso tuafale

E te le mana'omia se pepa va'alele, tane e tumu i kesi po'o se nofoaafi e te fiafia ai i sina parataiso.Fausia sau oe lava i totonu o se tamai alcove, patio tele poʻo se fata i lou lava tuafale.

Amata i lou vaai faalemafaufau i foliga ma lagona o le parataiso ia te oe.O se laulau ma se nofoa e siosiomia e laau matagofie e maua ai se avanoa matagofie e malolo ai, faitau se tusi ma fiafia ai na o oe.

Mo nisi, o lona uiga o se patio poʻo se fata e tumu i laau felanulanuaʻi ma siʻosiʻomia e vao teuteu, taʻavale e ufiufi vine, o laʻau fuga ma vao.O nei mea o le a fesoasoani e faʻamalamalamaina le avanoa, tuʻuina atu le le faalauaiteleina, ufiufi leo le manaʻomia ma maua ai se avanoa tele mo faʻafiafiaga.

Aua ne'i faatagaina le leai o se avanoa, patio po'o le fogafale e taofia ai oe mai le fauina o se tafaoga i tuafale.Vaavaai mo na vaega e le o fa'aaogaina.

Masalo o se tulimanu pito i tua o le fanua, avanoa i tafatafa o le faletaavale, itu fanua poʻo se nofoaga i lalo o se paolo tele.O se laau e ufiufi vine, o se fasi kapeta i totonu-i fafo ma nai tagata totō e mafai ona liua soʻo se avanoa i tuafale.

O le taimi lava e te iloa ai le avanoa ma galuega e manaʻomia, mafaufau i le siʻosiʻomaga e te manaʻo e fatuina.

Mo se sola ese mai le teropika, ia aofia ai la'au la'au e pei o taliga elefane ma fa'i i ulo, meaafale wicker, se vai ma fugala'au felanulanuai e pei o le begonias, hibiscus ma le mandevilla.

Aua ne'i le amana'iaina laau malolosi.O la'au e pei o laulaau lapopo'a, fa'ailoga eseese a Solomona, crocosmia, kasia ma isi e fesoasoani e fa'atupu foliga ma lagona o le teropika.

Fa'aauau lenei autu e ala i le fa'aogaina o bamboo, wicker ma fafie mo so'o se su'esu'ega mana'omia.

Afai o se asiasiga i le Metitirani e te mana'o ai, ia aofia ai ma'a, mea totō ma la'au la'au siliva e pei o le pefu miller, ma le sage ma nai la'au.Fa'aoga saunipers sa'o ma vine ua a'oa'oina i luga o arbors mo le su'eina.O se urn po'o se topiary e faia ai se fa'ailoga mata'ina.Faatumu le avanoa o le togalaau i laʻau, vao oat blue, calendula, salvia ma alliums.

Mo se asiasiga faasamasamanoa i Egelani, fai oe lava se togalaau fale.Fausia se ala vaapiapi e ui atu i se ala faaofuofu i le faitotoa i lau togalaau faalilolilo.Fausia se fa'aputuga fa'alilolilo o fugala'au, la'au ma vaila'au.Fa'aaogā se ta'ele manu, se ata o le fa'ato'aga po'o se vai e fai ma ou fa'amoemoega.

Afai o North Woods e te mana'o iai, fai se lua afi e fa'atatau i ai, fa'aopoopo ni meafale fa'aola ma fa'amae'a le vaaiga i la'au masani.Pe fa'aali atu ou uiga ile seti bistro felanulanua'i, ata fa'ato'aga ma fugala'au moli, mumu ma samasama.

A'o taula'i lau va'aiga, ua o'o i le taimi e amata tu'u ai ou manatu ile pepa.O se ata faigofie o le a fesoasoani ia te oe e faʻamalamalamaina le avanoa, faʻapipiʻi laau ma faʻailoa meafale talafeagai ma mea faufale.E sili atu ona faigofie le faʻanofoina o mea i luga o pepa nai lo le taimi e tuʻu ai i le eleele.

Fa'afeso'ota'i i taimi uma lau 'au'aunaga su'esu'e i lalo o le eleele a itiiti ifo ma le tolu aso pisinisi a'o lumana'i ai.E leai se totogi ma faigofie pei o le vala'au 811 po'o le fa'auluina o se talosaga i luga ole laiga.

O le a latou faʻafesoʻotaʻi kamupani talafeagai uma e faʻailoga le nofoaga o loʻo i lalo o le eleele i totonu o le nofoaga faʻatulagaina galuega.E fa'aitiitia ai le lamatiaga o le manu'a ma le fa'alavelave i le tu'itu'i fa'afuase'i o le paoa, uaea po'o isi mea fa'aoga a'o e fa'aleleia lou laufanua.

E taua tele le aofia ai o lenei laasaga taua pe a faia soʻo se galuega faʻafanua, tele pe laʻititi.

A mae'a, ona mafai loa lea ona e laa i fafo o lou faitoto'a pito i tua ma fiafia i lau fasi parataiso.

E silia ma le 20 tusi fai togalaau na tusia e Melinda Myers, e aofia ai le “The Midwest Gardener’s Handbook” ma le “Small Space Gardening.”Na te talimalo i le polokalame "Melinda's Garden Moment" i luga o TV ma leitio.


Taimi meli: Aukuso-27-2021