O fale o le aiga ua pisia i 'lafoa'i e le'i togafitia', lago ma isumu

E toalua tamaiti na faamalosia e o ese mai le fale ona o alavai pupuni, o togalaau e tumu i "talavai e leʻi togafitia", potu e tumu i lago ma isumu.
Na ta’ua e lo latou tina o Yaneisi Brito, a timu, e mafai ona latou pa’u’u i le vai i tafatafa o le paoa i lo latou fale o le Koluse Fou.
Sa tatau ona auina atu e se tausi maʻi lana fanau i se tina atua ina ua lolovaia lona fale i saute o Lonetona i otaota vale, lago ma isumu.
O le alavai i le togalaau o le fale e tolu potumoe o Yaneisi Brito i New Cross ua poloka mo le lua tausaga talu ai.
Fai mai le tamaitai o Brito, o taimi uma lava e timu ai, e sao ai le vai i totonu o lona fale ma latalata atu i le eletise, ma tuua ai lona popole i le saogalemu o lana tama teine.
Fai mai Ms Brito, o le togalaau o loʻo tafe ai otaota leaga, lea na taʻua e le Lewisham Homes o le "vai efuefu."
Na taʻua e le tusitala o le BBC London Greg Mackenzie, o lē na asiasi i le fale, o le fale atoa e manogi malosi i le limu.
O le pulou ma le faletaele na tumu i limu uliuli ma na tatau ona tia'i ese le sofa ona o le afaina o iole.
“Sa matua taufaafefe lava.O le tolu tausaga muamua na matou maua ai se taimi fiafia, ae o le lua tausaga talu ai sa matua leaga lava i le limu ma togalaau ma alavai na poloka mo le tusa ma le 19 masina.
O lo’o iai fo’i le fa’afitauli o le taualuga, o lona uiga a “ua timu i fafo ae timu i lo’u fale”.
Ona o lenei tulaga, na ou auina atu ai i latou i le tina.Sa tatau ona ou tuua le fale i le timu ona sa ou le iloa po o le a le mea o le a oo i ai.
“E leai lava se tasi e tatau ona ola fa’apenei, aua e pei o a’u, o le a tele aiga i le tulaga lava e tasi,” o lana fa’aopoopo mai lea.
Peitai, na o le auina atu e Lewisham Homes se tasi e asiasia le fale ma siaki alavai i le Aso Gafua ina ua uma ona fai mai le BBC News o le a ia asiasi i le fanua.
“Ina ua agi le afa i le Aso Sa, sa sasaa atu le vai i totonu o potumoe o tamaiti,” o lana tala lea, ma faaopoopo mai o le palapala palapala i totonu o le togalaau na faaleagaina uma ai meafale ma meataalo a tamaiti.
I se faʻamatalaga, na faʻatoese ai le pule sili o Lewisham Homes Margaret Dodwell ona o le aʻafiaga o le tuai ona toe faʻaleleia ia Ms Brito ma lona aiga.
“Na matou tuuina atu i le aiga se isi fale, faamama se alavai pupuni i le togalaau i tua i le aso, ma toe faaleleia se pu i luma o le togalaau.
“Matou te iloa o loʻo faʻaauau pea le faʻafitauli o le tafe o le vai i totonu o faletaele, ma a maeʻa le toe faaleleia o le taualuga i le 2020, e manaʻomia nisi suʻesuʻega i le mafuaʻaga na oʻo ai le vai i totonu o le fale pe a maeʻa timuga mamafa.
"Matou te tuuto atu i le faʻatalanoaina o faʻafitauli i se taimi vave e mafai ai, ma o loʻo i ai le au lipea i luga o le nofoaga i le aso ma o le a toe foʻi taeao."
Follow BBC London on Facebook, External, Twitter, External and Instagram. Submit your story ideas to hellobbclondon@bbc.co.uk, external
© 2022 BBC.E le nafa le BBC mo mea o loʻo i totonu o upega tafaʻilagi i fafo.Siaki le matou auala i sootaga i fafo.

IMG_5114


Taimi meli: Oke-27-2022