Fa'afefea ona Filifili Mea Sa'o i fafo

Faatasi ai ma le tele o filifiliga - laupapa poʻo uʻamea, lautele pe faʻapipiʻi, faʻatasi pe leai ni aluga - e faigata ona iloa le mea e amata ai.O le fautuaga lenei a le au atamamai.

O se avanoa lelei i fafo & mdash;pei o lenei terrace i Brooklyn e Amber Freda, o se fa'ailoga fanua & mdash;e mafai ona faʻalelei ma faʻafeiloaʻi e pei o se potu malolo i totonu.

O se avanoa lelei i fafo - e pei o lenei terrace i Brooklyn e Amber Freda, o se faʻailoga laufanua - e mafai ona faʻalelei ma faʻafeiloaʻi e pei o se potu malolo i totonu.

Pe a susulu le la ma e iai lou avanoa i fafo, e iai ni nai mea e sili atu nai lo le faʻaaluina o aso uumi, paie i fafo, faʻafefe le vevela ma 'ai i fafo.

Afai e iai sau meaafale sa'o i fafo, o lona uiga.Aua o le malolo i fafo e mafai ona manaia e pei o le kiki i tua i totonu o se potu malolo lelei - poʻo le faʻalavelave e pei o le taumafai e faʻalelei i luga o se sofa moe ua masaesae.

"O se avanoa i fafo o se faʻaopoopoga lea o lou avanoa i totonu," o le tala lea a le Los Angeles-based interior designer na faia meaafale moUafu i fafo."O lea matou te vaʻavaʻai i le teuteuina o se potu.Ou te matua manao lava ia lagona le manaia ma le mafaufau lelei.”

O lona uiga o le aoina o meaafale e aofia ai le sili atu nai lo le na o le pikiina faʻafuaseʻi o mea i totonu o se faleoloa poʻo luga ole upega tafaʻilagi.Muamua, e te manaʻomia se fuafuaga - e manaʻomia ai le mafaufau pe faʻapefea ona e faʻaogaina le avanoa ma pe faʻafefea ona e tausia i le taimi.

Afai e te le o mautinoa e uiga i aluga, o le tasi filifiliga o le faʻatau o nofoa e faʻalelei e aunoa ma ia ae e mafai ona faʻaogaina i ni paʻu manifinifi e filifili ai, o le tala lea a Noah Schwarz, le faʻatonu o le Design Within Reach ma le faʻatonu o le Herman Miller Collection.

Fai se Fuafuaga

A'o le'i fa'atau se mea, e taua le mafaufau i lau va'aiga tele mo se avanoa i fafo.

Afai e iai sau avanoa tele i fafo, atonu e mafai ona faʻaogaina uma galuega e tolu - o se meaʻai ma se laulau ma nofoa;se avanoa e tafafao ai ma sofa, nofoa malolo ma se laulau kofe;ma se nofoaga e ta'ele ai le la ua fa'apipi'iina i nofoa nofoa umi.

Afai e te le maua le tele o le potu - i luga o le taulaga i luga o le taulaga, mo se faʻataʻitaʻiga - filifili po o le a le gaioiga e sili ona e faʻatauaina.Afai e te fiafia e kuka ma fa'afiafia, ia taula'i i le faia o lou avanoa i fafo e fai ma nofoaga mo 'aiga, ma se laulau 'ai ma nofoa.Afai e te manaʻo e malolo faʻatasi ma aiga ma uo, faʻagalo le laulau 'ai ma fai se potu malolo i fafo ma sofa.

Pe a utiuti le avanoa, e masani ona fautuaina le tuu ese o nofoa umi.E matele tagata e fa'amemelo ia i latou, ae latou te fa'aaluina le tele o avanoa ma e mafai ona fa'aoga maualalo nai lo isi meafale.

O lo'o fa'aaogaina e le au gaosi meaafale i fafo le tele o mea tumau, o le tele o ia mea e pa'ū i ni vaega se lua: o mea ia e tatau ona le mafai ona fa'aalia i elemene, fa'atumauina o latou foliga muamua mo le tele o tausaga, ma i latou o le a tau pe atia'e se patina i le aluga o taimi. .

Afai e te manaʻo i au meaafale fafo e foliga fou mo tausaga a sau, o mea lelei filifiliga e aofia ai le uʻamea paʻu poʻo le alumini, uʻamea uʻamea, ma palasitika e teteʻe i le malamalama ultraviolet.Ae e oʻo lava i na mea e mafai ona suia pe a faʻaalia i elemene mo se taimi umi;o nisi e matafi, pisia pe pala e le masani ai.

O se tasi o filifiliga pito sili ona taua e te faia pe a faʻatau meaafale i fafo pe leai pe leai ni aluga, e faʻaopoopoina le mafanafana ae o mai ma faʻalavelave faʻaleleia, aua e masani ona palapala ma susu.

O le tele o meaafale i fafo e mafai ona tu'ua i le tausaga atoa, aemaise lava pe afai e lava le mamafa e le agi solo i afa.Ae o aluga o se isi tala.

Ina ia faʻasaoina aluga i le umi e mafai ai - ma ia mautinoa o le a mago pe a e manaʻo e faʻaaogaina - e fautuaina e nisi tagata mamanu e aveese ma teu pe a le faʻaaogaina.O isi e fautuaina le puipuia o meaafale i fafo ma ufiufi.

O nei ta'iala uma e lua, e ui i lea, e mamafa galuega ma e ono fa'avaivaia oe mai le fa'aogaina o lou avanoa i fafo i aso e le mafai ai ona e fa'alavelave e tu'u i fafo aluga pe tatala meaafale.

Pe a tuʻuina atu se avanoa i fafo, "Ou te matua manaʻo lava ia lagona le manaia ma le mafaufau lelei," o le tala lea a Martyn Lawrence Bullard, o se faʻataʻitaʻiga totonu na faʻaaogaina nofoa faʻataʻavalevale na ia mamanuina mo Harbour Outdoor i luga o se afi afi i Los Cabos, Mekisiko.


Taimi meli: Oke-12-2021