'O Le Lumana'i Tatou Te Atau Ai': Ua manatu le sui tauva o le Generation Z o Florida e mafai ona ia fa'aolaina se ala fou mo le autalavou.

Afai e manumalo o ia i le nofoa tatala a Rep. Val Demings, o le a avea le tagata faʻamalosi faʻamalosi ma uluai Generation Z ma naʻo le Afro-Cuban i le Congress.
ORLANDO.O le ofisa autu a Maxwell Frost, o loʻo tuʻuina i totonu o se vaega o le ofisa o le taulaga, o loʻo faʻaalia ai le faʻavalevalea o le faʻataʻitaʻiga vave: e le lava le taimi e faʻatonu ai le ave pe tamoe i le faletaele i le aso o le malafoni.O pepa fa'asalalau o lo'o salalau solo i luga o laulau ma fata i totonu o le ofisa.O lo'o fa'aauau pea le talosaga i le au foa'i.Krispy Kreme donuts i le umukuka ma se laupapa auli i le tulimanu o le potu fono.
O iinei, i totonu o se potu e tumu i le tele o volenitia ma le aufaigaluega faʻapolopolo, o loʻo i ai uma le faʻamoemoe ma le faanatinati.Masalo ona o le amataga o le palota na amata ai, e toalua Democrats mai le Maota o Sui na felelei atu e faaosofia le vevesi.Masalo o le $1.5 miliona lea ua fa'aputuina e Frost, e sili atu i luma o lana tauva fa'apolofesa i le tuuga mo le sui avanoa o Val Demings.Atonu o Frost lava ia.
I le tepa muamua, o Frost e foliga pei o se isi lava Gen Z: na te taamilo solo i le ofisa ma pupuu, lauulu lauulu, khakis, sneakers felanulanuaʻi ma se afu uliuli-kuata-zip, e taʻua i nisi taimi TikTok i talanoaga.Ona ia ofuina lea o se suti lanu moana lanu moana ma seevae pa'u enaena (sili atu mo le aumalaga a Uosigitone), faatasi ai ma se ataata masani ae mautinoa i ona foliga, na te faʻamalosia lelei le motu o tagata e aunoa ma le faʻalavelaveina o tagata uma.
Maxwell Alejandro Frost (ogatotonu) taloina lona ofisa autu o le tauvaga i le taulaga o Orlando."Malo!O aʻu o Maxwell Alejandro Frost, sui tauva o le Democratic Congress i Orlando, Florida.O a mai oe?"na ia fai mai toetoe lava o upu ma lea upu ina ua mavae le tele o telefoni i le taimi e tasi.
E manino lava, e le fetaui o ia i le faiga masani a le sui o le Konekeresi, ma e iai sana.Muamua, e 25 ona tausaga, o le matua’i maualalo lea o ona tausaga e galue ai i le maota o sui.O ia o se Afro-Cuban, lea e matua seasea lava i le setete ma le atunuu - o se faipule o le uliuli ma le Hispanic.E le'i fa'au'u mai le kolisi ma o lana fa'amuamua o le fa'atulagaina o galuega fa'alenu'u (aia tatau i le faapa'u pepe; pulea fana).E lei umia lava e ia se tofi lautele.Ma e le mauoa o ia: Pe a le o ia i luga o le auala faʻaupuga, o loʻo ia aveina lona agaga Kia, siaki Uber mo le tele o itula e faʻamalieina ai tupe.(O lana taʻavale o loʻo i ai nei i le faleoloa, o lona uiga e tele atu lona taimi e tuʻuina atu i le tauvaga autu o le Aso Lua.)
“Na laveaʻiina i matou uma e le sili atu ma le tasi le faipule.E le tasi lenei taʻitaʻi, ”o le tala lea a Frost i se potu tumutumu.“O le auala lea o le a tatou suia ai Florida.A ou fai atu “suia Florida” e le na o le liliu mai le mumu i le lanumoana…o lo'u manuia, ma o lo'u manuia o lou manuia.”
O se tasi o na faipule, Rep. David Cichillin, o se Democrat mai Rhode Island, na laa i tua ma faia le mea sili.Na malaga mai Uosigitone ma Rep. Mark Takano o Kalefonia e lagolago le tama talavou.Fai mai a ia, o se fa’apotopotoga aupito tele lea na ia va’aia i le nofoaga autu o fa’aupuga i lenei tausaga.
E manino lava o le au fai tulafono, volenitia ma le aufaigaluega na potopoto iinei ua latou taliaina le vaaiga a Frost - ma ua latou tautino e vaai ia te ia e manumalo i le navy-blue primary i le Aso Lua, lea e mautinoa uma ai o ia o le Z muamua. .
O faiga palota e iloa ai e ono mafai ona maua le manumalo.O se palota fou a faiga faaupufai alualu i luma ma vaega palota o Data for Progress o loo faaalia ai e Frost o loo taitaia lana fili muamua o le Democratic i le numera lua, ma le 34 pasene o le palota.O le Senate Sen. Randolph Bracey ma le sui muamua o Alan Grayson na mulimuli ia te ia i le 18 pasene ma le 14 pasene, i le faasologa.
I le tulaga o le taua, o ulutala a le atunuʻu o loʻo faʻateleina le taulaʻi atu i Floridians e toʻalua - o le sa avea muamua ma Peresetene Donald Trump ma le Republican Gov. Ron DeSantis - o loʻo faʻamoemoe Frost e saunia le ala mo se augatupulaga fou o faipule.Sa ia mautinoa o le nofoaga tonu lea.
O volenitia, tagata faigaluega faʻaupuga, sui o le iuni i le lotoifale ma isi tagata lagolago Frost fai mai o ia o le lumanaʻi o le Democratic Party.Na latou fai mai na ia musuia i latou e auai.Fai mai latou te le mafai ona mafaufau e faigaluega i le tele o itula mo isi tagata.Fai mai o ia o le tagata o le a taʻitaʻia le malosi faʻapolokiki fou o loʻo manaʻomia tele e Florida ma isi vaega o le atunuʻu.
O se palota fou a faiga faaupufai alualu i luma ma vaega palota o Data for Progress o loo faaalia ai e Frost o loo taitaia lana fili muamua o le Democratic i le numera lua, ma le 34 pasene o le palota.O le Senate Sen. Randolph Bracey ma le sui muamua o Alan Grayson na mulimuli ia te ia i le 18 pasene ma le 14 pasene, i le faasologa.O le a tamoe o ia i le Democratic primary i le Aso Lua, Aokuso 23, 2022.
I aso nei, o Cicilline, o se 11 tausaga le matutua o le Maota, fai mai o le faiga faavae "e matua le fiafia.E te vaʻavaʻai i mea o loʻo tupu i le au taupulepulega leaga ma le au palota i Uosigitone, ma e mafai ona e nofo i lalo ma fai mai, "E mafai ona tatou manumalo i lenei mea."o lea lava?
“Ae,” sa ia fai mai ai, “o le a e feiloai i tagata e pei o Maxwell … o le a toe faaolaolaina ai lou faatuatua i le faatemokalasi ma le faamoemoe mo le lumanai.”
O se fa'amoemoe tele lea ma se suiga mo le 25 tausaga le matua.Ae e le na o Cicilline le faipule faapolokiki e viia.Frost sa lagolagoina e le tele o vaega tetele ma taitai i le lotoifale, setete, ma le atunuu, e aofia ai Senators Elizabeth Warren (MA) ma Bernie Sanders (MA), Rev. Jesse Jackson, Congressional Progressive Group.PAC (National Leaders for Gun Reform and Abortion Rights) ma le AFL-CIO.Sa lagolagoina foi o ia e iuni maualuluga ma sui o le lotoifale i le ogatotonu o Florida, faapea foi ma le Orlando Sentinel, o le na tautino mai Frost "mo mafuaaga tatau uma e le mafai ona ia le amanaiaina."
Ae e ui lava i tupe uma ma le lagolago, ae o le fesili tele e tumau pea: Pe o le a lagolagoina e le au palota a Orlando se tagata fou e foliga pepe i se tuuga tumutumu e aofia ai le sa avea muamua ma senamene ma senatoa o le setete?
“O le mea lea na ou tu’ua ai la’u galuega.Ou te aveina se Uber e totogi aʻu pili.O le mea moni, o se taulaga,” o le tala lea a Frost.“Ae o lo’o ou faia lea tulaga ona e le mafai ona ou mafaufauina ua na’o lo’u feagai ai ma fa’afitauli o lo’o ua i ai nei.
Na ia faʻasalalauina lena malosi malosi aʻo ia saofafai ma tagata faigaluega talavou e toʻalima faʻataʻamilo i se laulau 'ai laupapa tuai ma nofoa e le fetaui, ma auina atu se feʻau i sponsor i le po anapo.
E toatele tagata e le taliina a latou telefoni.O nisi tagata e tautau le telefoni pe fai atu ia te ia e alu i lalo i pisinisi.O isi na faamalo atu ia te ia i lana tauvaga.I se tulaga lautele, o Frost o loʻo faʻatumauina le malosi maualuga lava e tasi, faʻamoemoe e faʻamautu sootaga lelei ma tagata lagolago ma faʻaputu tupe talafeagai e tapunia ai lana tauvaga.
"Malo!O aʻu o Maxwell Alejandro Frost, sui tauva o le Democratic Congress i Orlando, Florida.O a mai oe?"na ia fai mai toetoe lava o upu ma lea upu ina ua mavae le tele o telefoni i le taimi e tasi.
I le laulau 'ai, na fa'aalia ai le vevesi o aso mulimuli o le tauvaga ma le tele o galuega a le 'au talavou.E toʻalua tagata tauofo na vili a latou telefoni feaveaʻi i le taimi e tasi.Ina ua fai atu se tasi ia Frost e tali le telefoni, sa vave lava ona gugu le potu.Sa siomia i latou e faaputuga o lisi o meli - Frost ma ana fili - komepiuta feaveai ma fagu vai gaogao.
Na talanoa se tasi volenitia e uiga i le na o ni nai aso talu ona ia faauu mai le aoga maualuga.O le isi na saunoa e uiga i le palota i le amataga o le aso.Sa tietie atu se uo i le tolu ma le afa itula mai Miami e fesoasoani.O le isi na lele mai Uosigitone
Na faaali mai lona tuafafine o Maria, faatasi ai ma lana tamai maile Cooper, o loo ofuina se fusi samasama bumblebee.O le ee a Cooper na toe faʻalogo i totonu o le potu aʻo talanoa Frost i le tagata palota.Na taofi mea uma - mo sina taimi - mo sushi mo le 'aiga o le afiafi.O le a umi se po.
Na feiloai Maxwell Frost ma le US Representative Mark Takano (taumatau) ma Rep. David Cichillin (agavale), oe na o mai e faʻaalia la latou lagolago.Frost sa lagolagoina e le tele o vaega tetele ma taitai i le lotoifale, setete, ma le atunuu, e aofia ai Senators Elizabeth Warren (MA) ma Bernie Sanders (MA), Rev. Jesse Jackson, Congressional Progressive Caucus Group.PKK ma AFL-CIO.
O Frost, o le na vaetamaina ma tausia i se aiga Cuba, na ia faamatalaina ma le mitamita le tala o lona aiga: Na sau lona tina i le Iunaite Setete i se vaalele saoloto mai Cuba i le 1960s.Sa sau o ia ma lona tina matua o Ye Ya ma le uso o lona tina, ma e leai se tupe i lo latou va, na o se atopaʻu.Sa galulue malosi le aiga i lo latou atunuu vaetamaina, ae sa faigata.I le taimi nei, o lona tina o se faiaoga i aoga a le malo ma ua toeitiiti atoa le 30 tausaga o faiaoga i aoaoga faapitoa.(E seasea ona talanoa e uiga i lona tama.)
Ua fa'ailoa e Frost lona fiafia i musika i lona ola a'e i totonu o se aiga Cuban, ma manatua le ala a'e i taeao o Aso To'ona'i ma fa'amalama matala i musika Latina Amerika ma le iloa ua o'o i le taimi e fa'amamā ai, o se tu masani i le tele o fale Latina Amerika.O le fiafia i musika na faʻaauau pea i lona ogatotonu ma le aʻoga maualuga ina ua ia faia se faʻaili salsa ao auai i le Art Magnet School.O se mea moni e tau le iloa, fai mai a ia, o lana faaili Seguro Que Sí, o lona uiga “ioe” i le faaPeretania, sa faatinoina i le solo lona lua o le faapaiaga mo Peresitene Barack Obama i lena taimi.
Ae pei ona ia ta’ua, o lana filifiliga e tauva mo le Konekeresi na sau mai se vaega e ‘ese o ona uiga.I le tausaga na teʻa nei, na amata ai e le au faʻalapotopotoga faʻapitonuʻu ona fautuaina Frost mo lona nofoa avanoa ina ua faʻaalia o Demings o loʻo tauva mo le Senate i se taumafaiga e faʻateʻa le Republican Marco Rubio.
Ae ui i lea, i le taimi muamua sa ia le manao e faia lenei mea.O le finau i le taimi ua tuana’i, ua ia iloa ai le tele o faigata o lo’o a’afia i le tauva ai mo le tofi.
Ae na suia uma na mea ina ua ia faafesootaia lona tina fanau ia Iulai talu ai.I le taimi o se valaau faʻalagona, na ia taʻu atu ia te ia na ia fanauina o ia i le taimi sili ona vaivai o lona olaga.Ina ua ia vaetamaina o ia, fai mai Frost, sa ia tauivi ma le tele o maʻi - fualaau faasaina, solitulafono, ma le mativa - faʻafitauli faʻapitoa e manaʻomia ona foia i le olaga moni.
Na taʻu atu e se sui o le iuni a le CWA ia Frost o le uiga "manava afi" na tosina atu ai ana lagolago.“O le mea lenei matou te manaʻomia!Matou te manaʻomia le toto talavou."
Na vave amata ona lagona faʻamalosi.I le 15 o ona tausaga, ina ua maeʻa le fana a Sandy Hook Elementary School, na amata ona ia faʻatulagaina mea e faʻaumatia ai le vevesi o fana e ala i le auai i le tetee ma tuʻituʻi faitotoa.O lana faaiuga ma lana tautinoga ua na o le faamalosia i le feagai ai ma le tele o fana i lona setete: o le 2016 fana i Pulse, se fale kalapu gay i Orlando, ma le fana i Marjorie Stoneman Douglas High School i Parkland.
"A i ai ni a matou tetee, matou te le tau taʻuina atu ia te ia," o le tala lea a Curtis Hierro, le ofisa sinia o tulafono ma faiga faavae mo le American Communications Workers Association i Florida, i le toʻasefulu sui o le iuni i totonu o le fale o le iuni.faitotoa e lagolago ai Frost."O Maxwell e moni ona o oe o se vaega o le gaioiga, e te malamalama i le gaioiga ma o le mea lena e te ola ai ma manava."
Aʻo leʻi oʻo mai lana galuega i le Florida American Civil Liberties Union, na faia e Frost le tele o faʻasalalauga ma tulaga faʻafoega, ma i le 2018 na ia galue ai e faʻamautinoa le 4th Teuteuga, lea na toe faʻafoʻisia ai aia tatau a le sili atu i le 1.6 miliona tagata.Florida felony fa'asalaga Talu ai nei lava, sa avea ai o ia ma fa'atonu a le atunu'u o le March for Our Lives, o se fa'alapotopotoga a le autalavou e fa'atatau i le puipuia o sauaga fana.
“Na fai e se tasi le faamatalaga i le isi aso, 'Ua 15 oe i le sefulu tausaga talu ai,'” o le tala lea a Frost ma le ita teisi.“Ioe, ua 15 ou tausaga – matou te nonofo i se atunuu e 15 tausaga le matua ma sa tatau ona ou popole i le fanaina i le aoga ona amata lea ona ou galue, o le a le faanoanoa o lena mea?”
I totonu o le pito i luma o lona ofisa autu o le tauvaga, o loʻo i ai se ata vali tele o Manuel Oliver, le tama o Joaquin, o se tasi o tamaiti aʻoga na fasiotia i le fana i Parkland.E faasaga i se lanu samasama susulu, ata o Joaquin ma Frost ma se savali faamomoiloto: “Taimi e laveai ai ola!O lea alu i luga o le vaa pe alu ese mai le ala!”
Na vave amata ona lagona faʻamalosi.I le 15 o ona tausaga, ina ua maeʻa le fana a Sandy Hook Elementary School, na amata ona ia faʻatulagaina mea e faʻaumatia ai le vevesi o fana e ala i le auai i le tetee ma tuʻituʻi faitotoa.O lana faaiuga ma lana tautinoga ua na o le faamalosia i le feagai ai ma le tele o fana i lona setete: o le 2016 fana i Pulse, o se fale kalapu gay i Orlando, ma le fana i Stoneman Douglas High School i Parkland.
O le faʻavae a Frost e le gata i le faʻamutaina o le vevesi o fana, ae faʻapea foʻi i "le lumanaʻi tatou te tatau ai."I le faʻasalalauga faʻasalalauga meli, o lana faʻasalalauga na talepeina ana mea e ave i ai le faamuamua, lea e fetaui ma i latou o le agavale agaʻi i luma: Medicare mo tagata uma, auala saogalemu ma le faʻamutaina o sauaga fana, fale taugofie, se totogi ola, ma le 100% mama malosi.
Peita'i, e le'o mautinoa le manumalo ile ulua'i Aso Lua.O ana lu'i sili i le 10 sui tauva o Bracey ma Grayson, lea na faila i le minute mulimuli ia Iuni ina ua faia'ina le la talosaga i le US Senate.
I se faʻasalalauga imeli lata mai, na osofaʻia saʻo ai e Frost i laʻua uma: Grayson sa "piʻopiʻo."O Bracey sa "faʻafefeteina".Na solomuli sui uma e lua;O le tauvaga a Grayson na fai mai na auina atu se tusi taofi ma taofi ia Frost.
"O le mea na fai mai ai Frost e uiga ia te aʻu ma le Senator Bracey e manino lava le sese," o le tala lea a Grayson i se faʻamatalaga ia POLITICO.I se faʻamatalaga, na ia taʻua ai o le faʻasalalauga a Frost o se "faʻalavelave faʻalavelave a se tagata pepelo ua leva".
“O lea faatoa ou faailoa atu se ituaiga faiga faavae fou,” o lana tala lea.“Ou te sau mai se isi mea.E le o a'u o se loia.E le o a'u o se milionea.O aʻu o se faʻalapotopotoga.
"A i ai ni a matou tetee, matou te le tau taʻuina atu ia te ia," o le tala lea a Curtis Hierro, le ofisa sinia o tulafono ma faiga faavae mo le American Communications Workers Association i Florida, i le toʻasefulu sui o le iuni i totonu o le fale o le iuni.faitotoa e lagolago ai Frost.E lagolagoina o ia e le taʻitaʻia o iuni ma sui o le lotoifale mai le ogatotonu o Florida, faʻapea foʻi ma le Orlando Sentinel.
Ia Iuni, i lalo ifo o le lua vaiaso talu ona maeʻa le fana a le Uvald Elementary School, o Frost o se tasi o le tele o tagata faʻamalosi na faʻaleagaina se mea na tupu i Orlando DeSantis na auai ma le faipule faʻapolokiki a Dave Rubin.I se vitio na faʻasalalau i luga o faʻasalalauga faʻasalalau, na savali atu Frost i luga o le tulaga ma alaga, "Kovana.DeSantis, e to'a 100 tagata i aso ta'itasi e to'ilalo i le fa'atupu vevesi.Kovana, matou te mana'omia oe e fai se gaioiga i sauaga fana... fai se gaioiga.Ua feoti tagata Florida.”
Na taʻu atu e se sui o le iuni a le CWA ia Frost o le uiga "manava afi" na tosina atu ai ana lagolago.“O le mea lenei matou te manaʻomia!Matou te manaʻomia le toto talavou."
O se aso umi ma o le a oʻo i se isi po umi - sa ia talimalo i se sailiga tupe na lagolagoina e nisi o foaʻi tetele i le lotoifale i Baldwin Park, o se tasi o pitonuʻu sili ona tamaoaiga o le taulaga.O iina, o le a galue ai o ia i totonu o se potu aʻo faʻalogologo ma le totoʻa tagata 'ai aʻo mitiina le uaina ma 'ai ni sanuisi Cuban laiti.
Ae o le taimi nei, a o leʻi mafai ona ia 'ai ni jalapenos mo le aoauli, na ia agai atu i le CWA union hall, lea o loʻo sauni ai Hierro ma ona sui e maua se fesoasoani faaopoopo mo ia.O le toatele o i latou ua leva ona iloa Frost ma ofo mai fusi.O nisi na o mai mai itumalo tuaoi e faʻaalia le lagolago.

Saina Wicker Sofa Seti i fafo ma Patio falegaosimea ma gaosi |Yufulong (yflgarden.com)

YFL-1164


Taimi meli: Aukuso-24-2022